Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
Катерина Павліченко: Залучення жінок-правоохоронниць до миротворчих операцій - важливий показник гендерної рівності
Опубліковано 16 вересня 2021 року о 09:44

Про це сьогодні, 15 вересня, сказала заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко під час виступу на V Українському Жіночому Конгресі, який проходить у столиці. 

Під час панельної дискусії «Жінки у секторі безпеки та миробудування» учасниці Конгресу обговорили становище жінок у секторі безпеки та оборони. Зокрема, підкреслили прогрес, але також показали обмеження з якими стикаються жінки під час проходження військової служби, особливо у сферах соціального та медичного забезпечення. Конгрес виніс на порядок денний питання залучення жінок до миротворчості та миробудівництва в Україні та різних рівнях, особливо ветеранок, які мають великий досвід та потенціал у цьому питанні. 

Заступниця міністра внутрішніх справ України зазначила, що залучення жінок до правоохоронної та миротворчої діяльності є важливим показником досягнення гендерної рівності у сфері безпеки України. 

«Це надзвичайно актуальне питання в умовах збройної агресії Російської Федерації. Розширення участі жінок у правоохоронній і миротворчій діяльності допомагає запобігати ескалації конфліктів і насильства, а також є запорукою прозорості силового сектору. Створення рівних можливостей для жінок і чоловіків у миротворчому процесі підвищує спроможність структур сектору безпеки та оборони для підтримки тих цілей і досягнень, які ми маємо вже сьогодні», - сказала вона. 

Крім цього, Катерина Павліченко розповіла, що Міністерство внутрішніх справ України проводить системну роботу щодо забезпечення гендерного балансу у відомстві та в органах системи МВС.

«Сьогодні українські жінки, які працюють в органах системи МВС, беруть участь у міжнародних операціях з підтримання миру та безпеки. Ми працюємо над тим, щоб їх кількість і надалі збільшувалася», - наголосила заступниця міністра. 

Також Катерина Павліченко повідомила, що у Міністерстві внутрішніх справ України відбулися структурні зміни. 

«Ми відслідковуємо збільшення кількості жінок на посадах у всіх органах системи МВС, включаючи й керівні посади. Це стосується жінок-офіцерів поліції, військовослужбовців Нацгвардії та Держприкордонслужби, а також працівниць ДСНС і Міграційної служби. Наразі керівні посади апарату Міністерства внутрішніх справ очолює близько 40% жінок», - сказала заступниця очільника МВС.

Департамент комунікації МВС України

ФОТО Андрія Новицького

TACR06JTh9yO0FqsdKdDHQLYbA1bDYmgqISGwYDN.jpg

kAhw0OHEXAx5ZQBVBJUWcPUQSwHI1zu7gHYxhK6W.jpg

pJrR3pToHte8hTZiVI4RDBQ7VT20jGJksmyykMT9.jpg

ZJoJnwfKYJWrpzITyHI0U1zWltdtesy8xBrKDOof.jpg

facebook sharing button
twitter sharing button
 
 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux